DOLAR 32,2873 0.05%
EURO 35,0088 -0.02%
ALTIN 2.449,900,16
BITCOIN 1998527-0,82%
Antalya
19°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türk ürologlarca yapılan lazerle prostat tedavisi operasyonu yerli ve yabancı hekimlerce canlı izlendi
  • Antalya Trend Haber
  • GeneL
  • Türk ürologlarca yapılan lazerle prostat tedavisi operasyonu yerli ve yabancı hekimlerce canlı izlendi

Türk ürologlarca yapılan lazerle prostat tedavisi operasyonu yerli ve yabancı hekimlerce canlı izlendi

Türk Endoüroloji Derneğince düzenlenen "16. Ulusal Endoüroloji Kongresi"nde, lazer yöntemiyle yapılan Transperineal Lazer Ablasyon (TPLA) kapalı prostat operasyonu yurt içinden ve yurt dışından gelen 500'ün üzerinde hekim tarafından canlı izlendi.

ABONE OL
Nisan 28, 2024 13:30
Türk ürologlarca yapılan lazerle prostat tedavisi operasyonu yerli ve yabancı hekimlerce canlı izlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Endoüroloji Derneğince düzenlenen "16. Ulusal Endoüroloji Kongresi"nde, lazer yöntemiyle yapılan Transperineal Lazer Ablasyon (TPLA) kapalı prostat operasyonu yurt içinden ve yurt dışından gelen 500'ün üzerinde tabip tarafından diri izlendi. Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen kongreye, yerli ve yabancı farklı üniversitelerden ilim insanları katıldı. Kongrede, endoürolojinin alanını kapsayan onkolojik ameliyatlar, kapalı yöntemlerle yapılan iyi huylu prostat büyümesi ameliyatları başta olmak üzere güncel tedavi yöntemleri ele alındı. Bu kapsamda Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Üroloji Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Halil Lütfi Canat liderliğinde, 64 yaşındaki bir hastaya lazer yöntemiyle uygulanan Transperineal Lazer Ablasyon (TPLA) kapalı prostat operasyonu yapıldı. Uzman ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonu izleyen Türk ve yabancı hekimler, diri yayında sorularıyla operasyon tekniğine ilişkin bilgi aldı. – "Tüm dünyada her geçen gün popülaritesini artırıyor" Prof. Dr. Canat, fazla sayıda yerli ve yabancı katılımcının yer aldığı kongrenin ilim şölenine dönüştüğünü belirtti. Kongrede, hekimlere önemli katkılar sağlayan diri cerrahiler gerçekleştirildiğini anlatan Canat, "Kongremizde, prostatın minimal invaziv yöntemlerinden biri olan TPLA yöntemini gerçekleştirdik. Bu yöntemin en önemli avantajı hastalarımızın klasik yöntemlerdeki gibi aka kesilerle ya da idrar kanalına hasar verdiği yöntemlerden farklı olarak biricik bir iğneyle doğrudan ciltten prostatın içine yerleşiyoruz. Bu şekilde hastanın idrar kanalına herhangi bir ziyan vermemiş oluyoruz." diye konuştu. Canat, hastaların uzun dönemde yaşayacağı sorunların önüne geçen yöntemle idrar kaçırma, idrar kanal darlığı gibi sorunlarla karşılaşmasının engellendiğini dile getirdi. Bu tekniğin bir avantajının da cinsel fonksiyon bozukluklarına yol açmaması olduğunu belirten Canat, "Neredeyse öbür tüm idrar kanalından girilen yöntemlerde veya aleni cerrahilerde cinsel fonksiyon bozuklukları olabiliyor. Bu yöntemde ise bu sorunların hiçbiriyle karşılaşmıyoruz. Bu yöntemin yan etkilerinin neredeyse olmaması tüm dünyada her geçen gün popülaritesini artırıyor." değerlendirmesini yaptı. haberulkem.com ve Trend Haber tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde antalyatrendhaber.com.tr editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer meydan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.